Departament de Joventut de la Ribera d'Ebre
  Imprimir EMAIL help
Mes anterior Dia anterior Dia següent Mes següent
Vista anual Vista mensual Vista setmanal Veure Avui Cercar Anar a un mes
Festa de Sant Enric a Vinebre

Dissabte 26 de gener de 2013

12:00 Missa Major en Honor a Sant Enric d’Ossó i Cervelló

13:00 Al centre cultural inauguració de l' exposició de pintura, organitzada per l'Associació de dones.

17:00 Partit de futbol sala entre els Joves de Vinebre a la pista poliesportiva. No hi falteu! El tiki-taka esta assegurat!

18:00 a 19:00 Apertura de l'exposició de pintura.

19:30 – A la sala del cinema “Los Pàndols” presenten el seu treball discogràfic “TARTÀ” Cançons de vi, de beure i de taverna. A càrrec de:
ALBINO TENA guitarra i veu
DAVID BONILLA percussions i veus
TOMÀS BOSCH acordió diatònic

21:30 – Als campaments municipals i a la bora del foc sopar de l'associació de caçadors amb un tradicional plat de jabalí guisat, bon vi, aigua i dolç (Inscripcions per 1€ a l'Ajuntament).
Seguidament sense marxar de l'escalfor del foc, amenitzaran la nit de nou Los Pàndols amb el seu espectacle de “La Taverna del vi rodat”, on a partir d’una selecció de les cançons de taverna dels Països Catalans ens recrearan les antigues tavernes de quan la gent hi bevia i cantava. En definitiva, un espectacle dinàmic, entretingut i on el públic en potser el protagonista. Que no us ho expliquin!!

00:30 – Tancarem la nit al bar dels campaments municipals amb bona música amb AlonsoDj&Tite.

Diumenge 27 de gener de 2013

13:15 Missa Dominical

14.15 Benedicció dels animals a la plaça de l’església. Hi haurà coca i vi dolç per tothom.

17.00 Taller de màscares a la sala del cinema. Organitza l’associació de Joves.

17:00 a 18:00 Apertura de l'exposició de pintura.

19:00 – Gran actuació dels Flixancos “Lo Gitano Blanc” a la sala del Cinema.

El famós escriptor de l'Ebre, Andreu Carranza, menciona lo Gitano Blanc a la novel•la Anjub, confessions d’un bandoler (Premi Sant Joan, 2000). Aquest personatge però no és ficció. Existeix o va existir, de fet a tots els pobles n’han sentit a parlar. És un mite, una llegenda rural que ens arriba d’un passat recent.

Lo Gitano Blanc va inventar un ritme, uns sons gairebé rituals, ressò ancestral de la terra, el riu i es va perdre, com tantes coses d’abans. Algunes veus diuen que aquests ritmes del Gitano Blanc van influir decisivament al Pescadilla, màxim exponent de la “Rumba catalana”. A la nòmina de continuadors, Peret, Gato Pérez, Chacho el gitano i altres...ara hem d’afegir “La Rumba ebrenca” del Gitano Blanc.

L’escriptor ebrenc, el cantant Andreu Peral i un grup de músics, patxets de Flix, s’han convertit en arqueòlegs buscadors d’aquest ritme ancestral que consideren el Sant Grial de la Música. Una societat secreta de cavallers templaris de la rumba masònica anomenats: Lo Gitano Blanc

Enrere