Departament de Joventut de la Ribera d'Ebre
  Imprimir EMAIL help
Vista anual Vista mensual Vista setmanal Veure Avui Cercar Anar a un mes
Ruta literària Artur Bladé "Benissanet, paisatge literari"

Divendres, 22 de gener de 2016
Ruta literària Artur Bladé "Benissanet, paisatge literari"
A càrrec de l'Associació Artur Bladé i Desumvila. Dissabte 20 de febrer. Hora de sortida: 9h. Plaça imperial Tarraco. Hora d’arribada: 17h. Preu: 30 euros (visita, dinar i transport). Inscripcions a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la (places limitades)

Ruta literària "Artur Bladé "Benissanet, paisatge literari"
La ruta és en el marc de l’homenatge a Artur Bladé i Desumvila (1907-1995), organitzat de manera col·laborativa des de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A Tarragona, el Departament de Cultura i Òmnium Cultural Tarragonès, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona; i, a les Terres de l' Ebre, l' Institut Ramon Muntaner i els Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre.

L’homenatge té per objectiu difondre i posar en valor la trajectòria personal i literària d'Artur Bladé, reivindicant-lo com a intel·lectual català de primer ordre. Deixeble d'Antoni Rovira i Virgili, i de formació autodidacta, treballà de forma incansable a favor de la cultura i la llengua catalanes. Patí l'exili des de l'any 1939, i retornà a Tarragona l'any 1961. Al llarg de la seva trajectòria manifesta un important compromís catalanista i republicà, que aflora especialment en la seva etapa tarragonina, com a escriptor (de fet, és la seva etapa més prolífica), però també com a professor de català, membre fundador d'Òmnium Cultural Tarragonès i conferenciant. En definitiva, persona afable, estretament vinculat a la vida cultural tarragonina.

Com a acte de cloenda, la ruta literària Artur Bladé «Benissanet, paisatge literari» recorre els espais més representatius de la vila natal de l’escriptor Artur Bladé a través dels textos de les seves obres. Es tracta d’una activitat que compta amb la projecció d’un audiovisual documental, la visita a l’exposició fixa i una passejada per la vida, la història i el paisatge del clos natal de l’escriptor, Benissanet (la Ribera d’Ebre), que ha esdevingut paisatge literari i, per tant, ha entrat a formar part de l’imaginari col·lectiu de la literatura catalana. Aquesta ruta anirà a càrrec de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet.

[+]

Enrere