BUSCAR
Instal·lacions
TIPUS D' INSTAL·LACIONS

Els Telecentres de la Ribera d’Ebre es compren com un projecte format de 18 telecentres repartits pels diferents municipis de la comarca.  Aquest fet es pràcticament únic i propicia tenir unes amplies instal·lacions i poder ser més accessibles a la ciutadania.

Els telecentres, però, tenen trets característics que es desprenen de la seva tipologia;

  • Biblioteques; aquells telecentres que ja disposaven d’equipament i que avui en dia disposen de més equipament i que atreuen públic divers.
  • Casals; ja siguin culturals o bé municipals. Disposen de gran repercussió ja que al nostre territori els casals són nexe d’unió de grups cultural, associacionisme,etc.
  • Edifici exclusiu del telecentre; en municipis que han optat per a crear un nou servei disposen d’un espai propi i exclusiu per a dur a terme les accions pertinents per a desenvolupar la seva tasca.

També trobem telecentres que estan situats a les mateixes oficines de l’ajuntament i que ofereixen un servei mes adreçat a connectivitat rapida a qualsevol tipologia d’usuari.

Totes aquestes particularitats estan gestionades desde la Seu Comarcal, que compta amb un espai propi que li permet desenvolupar les accions adients per a totes les altres seus. Aquesta seu compta amb dos dinamitzadors que desenvolupen les tasques pròpies del servei.


asco2
g7464
telecentre
telecentre fulleto 001
1/4 
start stop bwd fwd
EQUIPAMENTS DISPONIBLES

Dins de la gran varietat de telecentres disponibles a la Ribera d'Ebre, trobem també gran disponibilitat d’equipament.

La totalitat del maquinari disponible a les nostres seus es situa a les 118 unitats, fet que suposa tenir un ampli servei. A més també disposem de 18 unitats portàtils per a la realització de cursos de formació a qualsevol lloc i sempre sota petició d’un ens públic o associació de la Ribera d’Ebre.

La distribució del maquinari disponible el podem classificar en 3 grups principals;

  • Telecentres de Programari Lliure: Actualment compten amb 8 telecentres d’aquestes característiques ( 2 d’ells també engloben característiques d’altres tipologies). La característica principal d’aquest grups es el funcionament del maquinari, basat en una distribució LINUX i de funcionament curiós (Punts de connexió amb Clients lleugers distribuïts a partir d’un servidor).
  • Telecentres amb funcionament DUAL: 2 telecentres completen la llista. Es tracta d’instal·lacions que compten amb uns ordinadors preparats per a l’ús públic que disposen a petició de l’usuari d’un sistema operatiu alternatiu.
  • Telecentres amb sistema Windows: 8 telecentres més completen la tipologia. Distribució estàndard d’un punt d’accés a Internet. Ordinadors de sobretaula amb sistema operatiu Windows amb programari adaptat a les necessitats dels usuaris i amb alternatives en Programari Lliure.

A banda d’aquestes classificacions trobem també  maquinari especialitzat com pot ser un Escàner DIN-A3 i una impressora de gran format o Plòter.

01
02
03
cimg1788
cimg1790
dscf1647
p1030438
1/7 
start stop bwd fwd
 


Agenda

Destaquem